Her ne kadar iki kardeş bölüm olsalar da, yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında bazı farklar vardır. Aslında yazılım mühendisliğini, bilgisayar mühendisliğinin bir alt kategorisi olarak düşünmek mümkündür. Fakat günümüzde mesleklerin çeşitliliğinin artması ve farklı ihtiyaçların doğmasıyla beraber, yazılım mühendisliği de ayrı bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır pek çok üniversitede. Hatta daha da özel bir alan olan yapay zeka konusunda bile bölümler açılmaktadır.

Yazılım mühendisliğinin, bilgisayar mühendisliğinden en önemli farklarından birisi, donanımla hemen hemen hiç ilgilenmemesi ve tamamen yazılım ve yazılım geliştirme konusuna odaklanmasıdır. Bir yazılım mühendisi için önemli olan altta yatan donanım değil, üstte koşan yazılım ve o yazılımın nasıl geliştirildiğidir. Bu bağlamda yazılım mühendisleri, özellikle büyük yazılımların nasıl geliştirildiği, gereksinim analizinden başlayarak, test ve sonrasında bakım süreçleri de dahil olmak üzere, yazılım geliştirme süreçleri ile ilgilenirler.

Arama motorlarında “software engineering vs computer engineering” gibi anahtar kelimelerle ararsanız, bu konuyla ilgili pek çok yazı bulabilirsiniz..

Örneğin:

https://blog.collegevine.com/computer-engineering-vs-software-engineering/

22 Şubat 2022, Salı 36131 kez görüntülendi